top of page
Group 7.png
Rectangle 13.png

EXPO!

Tijdens de 10e editie van de architectuurtentoonstelling van de Internationale Architectuur Biennale Rotterdam werd het geheel aan ruimtelijke oplossingen  samengebracht tot de grootste Nederlandse maquette ooit.
100 ontwerpteams hebben hun collectieve kennis en verbeeldingskracht ingezet om tot deze ruimtelijke oplossingen in de vorm van 'Test Kits' te komen, om zo een bijdrage te leveren aan de
 radicale verbouwing van Nederland en zo concrete oplossingen te bieden voor het woningtekort, de energietransitie en de gevolgen van klimaatverandering.
Bovendien diende de Ministerie van Maak Expo als een katalysator voor het een collectieve reflectie op de manier waarop bestaande overheidsstructuren omgaan met bovengenoemde uitdagingen, en op de mogelijkheden die er (kunnen) zijn om op 
een verantwoorde manier aan de woningbouwopgave van 1 miljoen extra klimaatbestendige woningen te werken. Daarnaast wilde het Ministerie van Maak met de tentoonstelling aansporen tot het vinden van oplossingen voor conflicterende regelgeving en de behoefte aan alternatieve samenlevings- en financieringsvormen.
 

Foto's van de expo-lancering door Aad Hoogendoorn:

Foto's van de Expositie door Paul Swagerman:

 

 


 

Foto's
bottom of page