top of page

Schipper Bosch: Special Projects

Studio Kevin van Braak: Kevin van Braak en Ton Klee
Schipper Bosch Special Projects: Jesse Mommers, Mendel Robbers en Murk Wymenga

NO MORE BLAH, BLAH, BLAH

Schipper Bosch Special Projects heeft zichzelf de vraag gesteld hoe je met de 10.000 woningen een hele stad kunt ontdoen van een keurslijf. Het is er allemaal in Apeldoorn: visie, inspirerende voorbeelden, een verlangen om anders om te gaan met de wereld en met elkaar. Maar er heerst ook een hardnekkig mantra: het is wel Apeldoorn hè…

Schipper Bosch – als kersverse samenwerkingspartner van de gemeente Apeldoorn voor het Zwitstalterrein in de noordelijke kanaalzone – zet bij het Ministerie van Maak meteen de toon: heb niet langer gêne. Het is wel Apeldoorn hè! Hoofdstad van de Veluwe waar letterlijk onze huizen van de toekomst groeien, tevens hoofdstad van de installatietechniek waar dagelijks slimme energiesystemen worden gemaakt. Én sportstad, smart City en participatiestad. Als het ergens dus echt kan gebeuren, dan is het wel in Apeldoorn.

We presenteren niet een maquette die af is met een plan bedacht achter de tekentafel, maar één die te veranderen is door het publiek. Hij gaat over materiaalkringlopen, over anders bouwen, over nieuwe technieken en over slim samenwerken. Hij kwam tot stand door zo’n slimme samenwerking tussen ontwerpers (Studio Kevin van Braak en Special Projects), een ontwikkelaar (Schipper Bosch), de overheid (gemeente Apeldoorn), een bouwer (Karbouw), een techneut (IPKW), materiaalkenners (Treetek, Platowood en GoGo plastics) en onderwijs (Rijnijssel Tech Plaza). Want zo moet het wat ons betreft bij elk bouwproject. Er is namelijk echt geen tijd voor nog meer blah, blah, blah.

Locatiecode Team:

R19

Netherlands_Map_locations spots copy.tif

Klik op kaart om in te zoomen
 

bottom of page